Jdi na obsah Jdi na menu
 


31. 10. 2022

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA PRO ROK 2023 UZAVŘENA!

Aktualizováno 3.11.2022

Dnes proběhlo další jednání se zaměstnavatelem o Kolektivní smlouvě pro rok 2023. V jeho průběhu jsme po vzájemné argumentaci a prezentaci možností a představ o vývoji mezd, nalezli kompromis, který částečně zohledňuje náš požadavek na vyšší růst základních mezd zaměstnanců.

Na základě dnešní dohody tak všem zaměstnancům od 1.1.2023 vzrostou základní mzdy průměrně o 8% (přičemž 5,5% je pevná částka + 2,5% průměrně individuální navýšení). Dohodli jsme se na podmínkách a kontrole individuálního přidávání, aby se eliminovaly nespravedlnosti ovlivněné osobními vztahy.

Nad toto ujednání o nárůstu mezd bylo dohodnuto, že v prosinci dojde k výplatě Vánoční odměny v plné výši. V lednu potom bude vyplacena mimořádná odměna ve výši 7.000Kč, a v červnu následně další mimořádná odměna ve výši 10.000Kč.

Jde velmi dobrý výsledek jednání a kompromis, především s přihlédnutím k aktuálně mimořádně těžké situaci v celém dřevařském sektoru a k spíše pesimistickým vyhlídkám vývoje pilařiny pro rok 2023.

Děkujeme všem našim členům, kteří se zapojili do diskuze o návrzích anebo se přímo účastnili samotného vyjednávání a vedení firmy za vstřícné a konstruktivní jednání.